At the centre of it all

Urban living in Kuala Lumpur is being redefined. In this experience gallery, visitors are able to discover the latest iteration of a master-planned district with global expertise of a premier integrated urban lifestyle.

Client

Year

Lendlease

2019

The gallery is able to define the functional space of the building itself, through the appearance that is boldly current, incorporating design complexity in fabrication techniques, technology and most importantly it is centered on the human experience.

Within this 6,800 sq ft gallery, visitors can experience first hand the community inspired spaces as well as two different living abodes.

A free-standing sound sculpture inspired by Harry Bertoia forms the modular copper cylindrical screen.

Tunnel 02.jpg

A multi-functioning space

An animated light sequence motion-sensor tunnel installation concludes the tour of the gallery which also serves as a pause and transition moment before progressing to viewing the show units.

An optimal and inspiring space planning

It was all about having the interior speak volumes as we were not sitting within an architecture statement. The team also explored triggering other human senses, where customize scents were used for different parts of the gallery.

Photography by Staek

All rights reserved 2020 © swot design group